nieuws

Tunes in Conservatorium Hotel maakt plaats voor Aziatisch restaurant

Restaurant

Restaurant Tunes in het Conservatorium Hotel in Amsterdam is dicht. Het restaurant maakt plaats voor het Aziatische restaurant Taiko Asian Cuisine by Schilo. Dat laat chef-kok Schilo van Coevorden van het Amsterdamse vijfsterrenhotel weten.

Tunes in Conservatorium Hotel maakt plaats voor Aziatisch restaurant

Taiko Asian Cuisine by Schilo gaat naar verwachting 12 september open. Het restaurant brengt Japanse gerechten, gevarieerd van eenvoudig tot uitgebreid. Er wordt gewerkt met a la carte waarbij gekozen kan worden uit goedkopere vis en vleessoorten tot het exclusieve wagyu-vlees aan toe.

De reden van de culinaire wijziging in het Conservatorium Hotel is dat Tunes niet meer voldeed aan de verwachtingen. ‘De eerste twee jaar liep het geweldig. Daarna liep het iets terug. En voordat het een echt probleem wordt, moet je veranderen’, aldus Van Coevorden over de sluiting van Tunes.

Van Coevorden werkte in het verleden onder meer in Japan, HongKong en Dubai. ‘Daar heb ik de Aziatische keuken goed leren kennen. Aziatisch eten heeft altijd mijn voorkeur gehad. De moderne reiziger en bezoeker van Amsterdam is bekend met Aziatisch eten en daarom lijkt dit ons de beste keuzen’.

Het restaurant behoudt de capaciteit van 60 couverts. In de eerste week van september wordt proefgedraaid, waarna Van Coevorden op 12 september de deuren van Taiko Asian Cuisine by Schilo wil openen. De naam van het restaurant verwijst naar een Japanse drum, een taiko genaamd. In het Conservatorium Hotel hebben de namen van de restaurants en de bar een relatie met muziek. Tunes Bar blijft gewoon open.

Van Coevorden laat verder weten dat hij is gestopt met zijn restaurant in het Zuid-Spaanse Marbella. ‘Na mijn terugkeer naar Nederland heb ik het restaurant nog twee jaar aangehouden. Maar het reizen van en naar Spanje was niet meer te doen. Dan trok ik donderdagavond de deur in het Conservatorium Hotel dicht en ging ik na een paar uurtjes slapen alweer naar Schiphol. En dan zondagavond weer terug naar Amsterdam. Dat is niet vol te houden. Daarom heb ik vorig jaar besloten het Spaanse restaurant af te stoten’.

Reageer op dit artikel