nieuws

Utrecht krijgt restaurant in watertoren

Restaurant

Als alle plannen doorgaan heeft de stad Utrecht volgend jaar op deze tijd een nieuw restaurant. Locatie: de 37 meter hoge watertoren aan Vaartsche Rijn.

Utrecht krijgt restaurant in watertoren

Het plan om een restaurant in de watertoren aan Heuveloord 27 te vestigen gaat door. De opvallende herbestemming van het monument wordt volgend jaar zomer in gebruik genomen. Dat zegt Hans Sluijmer van architectenbureau Sluijmer en Van Leeuwen tegen lokale Utrechtse media.

De vergunningen zijn binnen, er zijn huurders en er is een belegger gevonden die het plan wil financieren. Deze belegger moet nog gecheckt worden door de gemeente en als dat gebeurd is kan er begonnen worden met de verbouwing.

‘We hopen in oktober van start te gaan met bouwen,’ zegt Hans Sluijmer, die in 2011 een prijsvraag won voor de herbestemming van de watertoren. ‘Het heeft even geduurd voordat alles rond was, maar we verwachten dat het begin volgend jaar zomer af is.’

Er komen in 37 meter-hoge monument aan de Vaartsche Rijn een interieurontwerpbureau, atelierruimtes, een ZZP-center, een vergaderruimte én een restaurant in de top van de toren. Bovendien zal de toren tot op het dak publiek toegankelijk worden. Om dit te realiseren wordt een trappenhuis met lift toegevoegd.

Reageer op dit artikel