nieuws

Bobby Rust vervangt Joris Bijdendijk bij Bridges

Restaurant

Bobby Rust wordt de nieuwe chef-kok van Bridges, het sterrestaurant van Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Rust vervangt Joris Bijdendijk die aan de slag gaat bij de Vermaat Groep.

Bobby Rust vervangt Joris Bijdendijk bij Bridges

Ron Blaauw bevestigt tegenover Misset Horeca de veranderingen in de keuken van Bridges en Ron Gastrobar. In Ron Gastrobar wordt souschef Bas Brouns bevorderd tot chef-kok.

‘Joris heef ambities buiten Bridges. Dan is het logisch dat Bobby doorschuift naar het sterrestaurant. Hij is eraan toe. Bas Brouns schuift op zijn beurt weer door binnen Ron Gastrobar’, licht Blaauw de personele veranderingen toe.

Volgens nog onbevestigde berichten op internet gaat Joris Bijdendijk aan de slag als executive chef voor de Vermaat Groep om in het Rijksmuseum te gaan koken. Bijdendijk was donderdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Bobby Rust werd in november 2012 aangekondigd als nieuwe chef van Ron Gastrobar. Hij verving destijds Menno Post, die vertrok bij Blaauw na diens conceptwijziging. Joris Bijdendijk werkte op zijn beurt sinds november 2012 voor The Grand. Daarvoor was hij onder andere actief voor de Franse gebroeders Pourcel in het sterrestaurant Le Jardin des Sens in Montpellier.

Reageer op dit artikel