nieuws

Hubrecht Duijker Erelid Verenigde Vinologen Nederland

Restaurant

Hubrecht Duijker is tijdens een Buitengewone Ledenvergadering unaniem gekozen tot Erelid van de Verenigde Vinologen Nederland. Duijker wordt gezien als Nederlands bekendste wijnschrijver.

Hubrecht Duijker Erelid Verenigde Vinologen Nederland

De benoeming vond plaats op Kasteel Engelenburg in Brummen op woensdag 10 september ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de vereniging. Master of Wine Cees van Casteren, voorzitter van de Verenigde Vinologen Nederland, noemde Hubrecht Duijker niet alleen ‘Vinoloog avant la lettre’ maar ook ‘Vinoloog avant le mot’, aangezien Hubrecht Duijker de bedenker is van het woord Vinoloog.

Later dit jaar komt Duijkers  116e boek ‘In Vino Vrolijkheid’ uit, een boek waarin een apart hoofdstuk is gewijd aan Vinologen. Duijker heeft verder een Wikipedia pagina, organiseert wijnreizen, heeft ontelbare lezingen gehouden, columns geschreven in diverse kranten en tijdschriften, en was jarenlang actief op televisie, onder andere bij de AVRO en is de meest onderscheiden wijnpersoonlijkheid van Nederland.

Reageer op dit artikel