nieuws

Pierre Wind eerste Kok des Vaderlands

Restaurant

Natuur & Milieu heeft Pierre Wind gekroond tot Kok des Vaderlands. De komende twee jaar vervult hij deze functie. Wind is daarmee is het Nederlandse boegbeeld voor duurzaam en gezond eten.

Pierre Wind eerste Kok des Vaderlands

Volgens Natuur & Milieu verdient Pierre Wind de titel als geen ander. `Deze kok leert Nederland hoe je gezonde maaltijden maakt en zo min mogelijk eten weg gooit. Wind is een culinaire bruggenbouwer. Hij werkte in topzaken, is een innovator en betrekt de volgende generatie actief bij gezond eten. Kortom: een échte Kok des Vaderlands.’

Takenpakket
De Kok des Vaderlands laat zich zien op momenten van nationaal belang. Iedere keer gaat Wind een bijpassend Gerecht des Vaderlands bereiden. Daarmee vraagt hij Nederland om aandacht voor goed eten. De gerechten en hun recepten zijn voor mensen die zich willen laten inspireren om creatief, gezond en duurzaam te koken. Het eerste recept staat al online.

Nederland eet slecht
Natuur & Milieu deed in augustus nog een onderzoek naar het eetgedrag van Nederlanders. Uit het onderzoek bleek dat slechts 23 procent van de respondenten zijn dagelijkse portie groenten eet. Daarbovenop haalt ruim 70 procent de twee stuks fruit per dag niet.

Reageer op dit artikel