nieuws

Ronald Kunis start restaurant in gemaal

Restaurant

Ronald Kunis, voormalig executive chef van De Kas in Amsterdam, start in het eerste kwartaal van 2015 een eigen eetgelegenheid in een voormalig gemaal.

Ronald Kunis start restaurant in gemaal

Onder de naam Restaurant Bij Qunis opent Kunis in het gemaal in Lijnden zijn eetegelegenheid. ‘Dit gemaal is één van de drie unieke gemalen binnen de gemeente Haarlemmermeer en heeft inmiddels een horecabestemming gekregen’, laat Kunis weten. Stichting BOEi is begonnen met de restauratie. ‘Ik ben enorm trots op het feit dat een oud industrieel gebouw op deze manier een nieuwe functie krijgt. Het karakter van dit gemaal past volledig in mijn visie.’

De Kas

Na 12,5 jaar bij De Kas in Amsterdam te hebben gewerkt, besloot Kunis in juni 2013 dat het tijd werd voor iets nieuws. Na een zoektocht van ruim een jaar heeft hij de geschikte locatie voor zijn eigen restaurant gevonden.

Eerlijk eten

In Bij Qunis willen Kunis en zijn vrouw gasten laten ervaren dat ‘historie in de polder en de bijzondere industriële omgeving samenkomen met een oprecht warm welkom en kwalitatief goed en eerlijk eten.’

Blog

De chef omschrijft zijn keuken als mediterraan. Seizoensgroenten en verantwoord vlees zullen niet ontbreken. Hij omschrijft zijn gerechten als: ‘gezond, licht en fris’. Zijn gasten wil hij ‘voldaan en energiek’ van tafel laten gaan.
De restauratie en verbouwing is de komende tijd te volgen via de blog van Kunis op zijn site.

Reageer op dit artikel