nieuws

250 JRE-chefs naar Nederland

Restaurant

Nederland haalt zo’n 250 internationale chefs van JRE Restaurants naar Roermond. In april 2015 vindt hier het internationale JRE congres plaats. Er komen 250 chefs naar ons land met meer dan 100 Michelinsterren op hun naam.

250 JRE-chefs naar Nederland

Het JRE congres vindt plaats op 19 en 20 april volgend jaar in Roermond. Op woensdag 22 oktober vindt een lunch plaats waar Rik Jansma, voorzitter van JRE Nederland en de Roermondse wethouder AngelyWaajen het congres zullen toelichten.

Edwin Soumang van JRE-restaurant One zei eerder al trots te zijn dat ‘zijn’ Roermond de locatie wordt van het internationale congres dat eens in de twee jaar plaatsvindt. ‘Ik ben heel blij dat ik Roermond aan mijn JRE-collega’s kan laten zien. Het JRE congres vindt elke twee jaar in een ander Europees land plaats, dus de keuze voor Nederland is al heel uitzonderlijk en dan ook nog in mijn stad. Wow!’

JRE in twaalf landen

In 2013 vond het congres in Salzburg plaats. JRE is opgericht in 1974 in Frankrijk. Vanwege internationale interesse vanuit, in eerste instantie Duitsland, Italië, België en Zwitserland werd de vereniging in 1993 ‘omgedoopt’ tot Jeunes Restaurateurs d’Europe. Niet veel later volgden Nederland en Spanje. Momenteel Zijn de Jeunes Restaurateurs in 12 Europese landen actief met ongeveer 330 ‘jeunes chefs

Reageer op dit artikel