nieuws

Baden-Württemberg meest culinaire provincie Duitsland

Restaurant

De Zuid-Duitse provincie Baden-Württemberg is met 67 Michelin-sterren het Bundesland met de meeste sterrenkoks. Het Zwarte Woud, een klein gebied dat in het zuidwesten van deze provincie ligt, huisvest 28 restaurants daarvan met totaal 33 sterren. Daarmee heeft dit gebied een hoge sterrendichtheid.

Baden-Württemberg meest culinaire provincie Duitsland

Nederland heeft in principe meer sterren per vierkante kilometer dan Baden-Württemberg. Qua oppervlakte is het gebied ongeveer even groot als Nederland en Nederland heeft meer Michelinsterren: 128 sterren over 105 restaurants. Opmerkelijk is het aantal sterren in het Zwarte Woud in de Duitse provincie. Binnen het gebied van ongeveer zesduizend vierkante kilometer liggen 28 restaurants met bij elkaar opgeteld 33 sterren.

Sterrendichtheid

Het Zwarte Woud heeft niet de allerhoogste sterrendichtheid. De Japanse hoofdstad Tokio heeft meer dan drie keer zoveel sterren (243) over een gebied dat drie keer kleiner is. Parijs is een grote speler in Europa met 125 sterren over 92 restaurants.

GaultMillau

De vierentwintigjarige Sören Anders is de grote belofte van de Duitse keuken. Zijn restaurant “Anders auf dem Turmberg” in Karlsruhe heeft één ster bemachtigd. Daarmee is Anders de jongste kok met een Michelinster in Duitsland. Ook kreeg hij twaalf punten in de GaultMillau-gids.

Foto: Greensteps

Reageer op dit artikel