nieuws

Bij Jef*: Geen spektakel in Lekker 2015

Restaurant

Bij Jef op Texel behoort tot de snelste stijgers in de Lekker-gids van 2015. Het bedrijf stijgt van plek 63 naar 56 en is na Bord’eau (+23) de snelste stijger uit de ranglijst. ‘Wij zijn er blij mee, maar het geeft ook aan dat de gids geen spectaculaire veranderingen kent dit jaar,’ zegt Jef Schuur, patron-cuisinier van het sterrestaurant.

Bij Jef*: Geen spektakel in Lekker 2015

‘Het is altijd leuker om een complimentje te krijgen dan een veeg uit de pan,’ zegt Jef Schuur. ‘We stijgen al jaren een paar plaatsjes. We doen ons best, werken aan verfijning, aan details en zijn kritisch naar onszelf toe. Dat helpt om elk jaar weer die stijging te realiseren. Maar als ik een keer een kutdag heb en mijn collega een hele goede dag heeft, kan dat al voor een andere uitslag zorgen. Dat is het gevaar van een ranglijst. Michelin doet het makkelijker en geeft restaurants een, twee of drie sterren.’

Oordeel Lekker Top 100

Jef Schuur zegt dat hij niet bij iedereen uit de Top-100 gegeten heeft, ‘maar plek 72 voor Bord’eau in Amsterdam lijkt me aan de lage kant. Ook al stijgt de zaak van Richard van Oostenbrugge 23 plaatsen. Librije’s Zusje op 50, dat is logisch. En Hans van Wolde behoort gewoon in de top thuis.’

Schuur vindt een positieve beoordeling belangrijker dan de positie in de ranglijst. ‘Mensen moeten een goed gevoel krijgen als ze onze recensie in Lekker lezen. Ik hoop dat dat het geval is, zelf heb ik het nog niet gezien namelijk.’

Jef Schuur en partner Nadine Mögling lagen niet wakker van de gidslancering. ‘Wat is het waard… Het is leuk. Zeker voor je team. Wij worden zelf blijer van tevreden gasten en een volle zaak. En we hebben hier op Texel het beste jaar ever. De tent is vol. Dat is het allerfijnste.’

Lekker-gids bestellen? Klik hier.

Reageer op dit artikel