nieuws

De Fuik valt uit top 100 Lekker: ‘Erg jammer

Restaurant

Chef-kok Martin Ruisaard van De Fuik in Aalst reageert gelaten op het nieuws dat zijn restaurant in de Lekker 2015 niet meer in de top 100 staat. ‘Dat is erg jammer.

De Fuik valt uit top 100 Lekker: ‘Erg jammer

Vorig jaar stond De Fuik nog op plek 98. In de nieuwe lijst van de beste 100 restaurants van Lekker 2015 is het restaurant van Martin en Rosita Ruisaard niet meer in de top 100 opgenomen. Net als Toine Hermsen in Maastricht die in 2014 op de 100e plaats stond.

Weg naar boven

‘Het is erg jammer. We zijn anderhalf jaar geleden als jonge ondernemers gestart in een economisch moeilijke tijd. Je moet ergens beginnen en de weg naar boven zien te vinden.’ Ruisaard spreekt de ambitie uit om weer terug te komen in de 100 beste eetadressen van Lekker. ‘Veel gasten kennen de gids.’ De chef laat weten nog meer waarde te hechten aan de recensie. ‘Het is belangrijk dat er een positief stukje over je in staat.

Aantal dingen

Lekker-hoofdredacteur Annelies Pijper laat aan Misset Horeca weten dat er bij De Fuik een aantal dingen niet klopten, onder meer in de bereiding. ‘Niet alle puntjes waren in harmonie.’ Bij Toine Hermsen matchen de ‘hele stevige prijzen’, niet met wat er op tafel komt, in ogen van de Lekker-rapporteurs.

Waterarrangement

De opmerkingen van de Lekker-hoofdredacteur over de noodzaak van creatief ondernemerschap, onderschrijft Ruisaard. ‘We hebben ook een aantal dingen veranderd. Het waterarrangement is afgeschaft. Product, smaak en beleving zijn belangrijk. Je hebt niks aan een lege zaak. Je moet luisteren naar je gasten.’
De nieuwe Lekker-gids 2015 ligt op dinsdag 28 oktober 2014 in de winkel.

Reageer op dit artikel