nieuws

Jannis Brevet: ‘Nummer één in Lekker niet vanzelfsprekend

Restaurant

Tweesterrenrestaurant Inter Scaldes in Kruiningen staat net als vorig jaar op de hoogste positie in Lekker 2015. ‘Natuurlijk is dat geweldig. Maar het was geen vanzelfsprekendheid voor ons,’ zegt patron-cuisinier Jannis Brevet tegen Misset Horeca.

Jannis Brevet: ‘Nummer één in Lekker niet vanzelfsprekend

Dat Inter Scaldes, het restaurant van Jannis en Claudia Brevet, wederom op nummer één staat komt volgens Brevet mede door de inzet van zijn team. ‘We zetten ons altijd 100 procent in en doen geen concessies. Je mag nooit verslappen. We zijn er echt heel blij mee. Lekker is een toonaangevende gids die het hele jaar bij de consument op tafel ligt. In onze zaak komen ook veel Belgen en zij kennen de Lekker ook. Zeker dit jaar wil Pijper Media de Lekker-gids  ook actief vermarkten in België. Het is voor de consument een leidraad om ergens naar toe te gaan.’

Applaus voor Hans van Wolde

Jannis Brevet noemt de positionering die Lekker geeft aan de restaurants ‘weloverwogen’. ‘De schommelingen zijn dit jaar niet al te groot. Dat zou niet geloofwaardig zijn als het enorm zou fluctueren. HMB komt natuurlijk heel hoog binnen en dat is terecht. We hebben daar zelf recent gegeten. Een prima ervaring en een hele leuke keuken.’

En Hans van Wolde staat nu weer hoog in de ranglijst, van 99 naar 11. ‘Ik vind dat Van Wolde wel een applausje verdiend. Vorig jaar was Lekker afwachtend, maar nu geven ze hem de positie die hij verdient. Het ligt niet aan het concept. Natuurlijk dat telt mee, maar wat mensen proeven is volgens mij het belangrijkste. Lekker beoordeelt restaurants in hun eigen context.’

Lekker-gids bestellen? Klik hier.

Reageer op dit artikel