nieuws

Noma-oprichter spreekt op Foodservice Awards 2014

Restaurant

Claus Meyer, mede-oprichter van sterrenrestaurant Noma in Kopenhagen, is key notespeaker bij de bekendmaking van de Food Service Awards 2014 op 1 december aanstaande in Noordwijk.

Noma-oprichter spreekt op Foodservice Awards 2014

Misset Horeca reikt op 1 december 2014 in Noordwijk de Food Service Awards uit. Daarmee brengt het vakmedium de kwaliteit van de onderlinge samenwerking tussen fabrikanten, horecabedrijven en grossiers in kaart.
De onthulling van de awardwinnaars vindt plaats tijdens een feestelijke avond met een netwerkdiner in Grand Hotel Huis ter Duin. Daarbij zal Claus Meyer de aanwezige gasten uit de foodservice toespreken.

New Nordic Cuisine

Meyer is naast mede-oprichter van Noma in Kopenhagen, een veelzijdige ondernemer. Hij staat bekend als een exponent van de New Nordic Cuisine-beweging waarin streekproducten een grote rol spelen. Meyer heeft verder een kookschool, is producent van appelazijn en is verbonden aan de universiteit van Kopenhagen.

EFMI en FSIN

Inmiddels is het onderzoek gestart dat zal leiden tot het rapport en de toekenning van de awards. EFMI Business School voert het onderzoek en de analyse uit. Daarnaast werkt Food Service Instituut Nederland hieraan mee.

Aanmoedigingsprijs

Er zijn verschillende awards in allerlei categorieën zoals overall leveranciers, grossiers, formules, non-alcoholische dranken, houdbare producten, diepvries, alcoholische dranken, (koel)vers, snacks – en zoetwaren. Nieuw dit jaar zijn de categorieën verbruiksartikelen (non-food) en convenience/salades. Verder is er in de editie van 2014 voor het eerst een aanmoedigingsprijs voor een kleine speler.
Vorig jaar waren Sligro, McDonald’s en Unilever de grote winnaars van de eerste editie van de Foodservice Awards.

Reageer op dit artikel