nieuws

Patrick van der Kroft: nieuwe baan na faillissement Kroft

Restaurant

Patrick van der Kroft heeft een nieuwe baan. Naar nu blijkt is zijn restaurant Van der Kroft in Hoorn afgelopen zomer failliet verklaard. Van der Kroft gaat nu als chef-kok in het voormalige pand van Restaurant Kroft aan de slag. Het nieuwe restaurant heet No-nonsense en opent vrijdag 3 oktober.

Patrick van der Kroft: nieuwe baan na faillissement Kroft

No-nonsense opent op vrijdag 3 oktober, ondernemers zijn Jan Wierda en Ellen van der Klauw. ‘Ik heb op 22 juli zelf het faillissement van Restaurant Kroft aangevraagd. Van der Kroft ziet een zakelijk conflict met voormalig compagnon en sommelier Jorien Pieters als de oorzaak. Pieters ontkent dit en zegt tegen Misset Horeca dat ‘Van der Kroft zelf de schuldenlast te ver heeft laten oplopen. Op 1 januari van dit jaar zijn onze zaken Wijnbar Vinck en Restaurant Kroft van elkaar gescheiden en zijn we ieder als eenmanszaak verder gegaan. Pas op 22 juli is Kroft failliet verklaard.’

Curator aan het werk

Kroft, die spreekt van een zeer zware periode, is blij dat hij weer kan werken als chef. ‘Ik ga me focussen op lekker koken. Maar de kwestie speelt nog wel een tijdje. De curator van het failliete Kroft, Gosse Boeve, brengt alles in kaart en moet zijn eerste verslag nog uitbrengen. Zoals het er nu naar uitziet, ga ik de schuldsanering in.’ Over de hoogte van de schuld wil Van der Kroft geen uitspraak doen.

Naast het voormalige Bib-Gourmand Restaurant Kroft is ook Brasserie Aan de Kade in Hoorn gesloten. Patrick van der Kroft startte dit bedrijf in november vorig jaar samen met compagnon Jan Wierda, de huidige eigenaar van No-nonsense, en Jorien Pieters. Aan de Kade sloot een aantal weken later haar deuren weer. Het is niet failliet verklaard. Het horecabedrijf is nu in handen van Frank Wiese en heet inmiddels Steak and More. Wiese heeft meer horeca in Hoorn, waaronder Seven, Winston, d’Oude Waegh en ’t Hop.

No-Nonsense
Van der Kroft is geen ondernemer meer, maar in loondienst als chef-kok van het nieuwe restaurant No-Nonsense. Deze zaak opent op 3 oktober in het pand waar voorheen Restaurant Kroft zat aan West 52. ‘Houten tafels, geen linnen, een lage drempel. Goed en lekker eten voor een redelijke prijs. Met brasserie-keuken.’ Er is plaats voor 45 personen. Het restaurant is geopend van woensdag tot en met zondag vanaf 18 uur. Het openingsmenu is drie gangen voor 30 euro.

Reageer op dit artikel