nieuws

Bib is terechte erkenning voor acht jaar Fris

Restaurant

Lex Gasseling van restaurant Fris in Haarlem ziet de toekenning van de Bib Gourmand door Michelin als ‘een terechte erkenning’ voor de afgelopen acht jaar.

Bib is terechte erkenning voor acht jaar Fris

Echtgenote Sophia Gasseling laat weten ‘helemaal blij’ te zijn met de toekenning van de Bib Gourmand door Michelin. Haar man voegt toe: ‘Het is terecht, het is een erkenning. Dat zeg ik zonder arrogant te zijn. Het is een erkenning voor wat we de afgelopen acht jaar hebben neergezet zonder concessies te doen aan de kwaliteit.’

Keuzemenu

Gasseling geeft toe dat hij vorig jaar zijn menu iets heeft aangepast om de kans te vergroten om eventueel voor een Bib in aanmerking te komen. ‘We hebben van ons menu een keuzemenu gemaakt en dit zowel op de kaart als op de site uitgeschreven. De prijsstelling hadden we altijd al.’

Haarlem

In het persbericht van Michelin over de nieuwe Bib Gourmands, wordt niet alleen Fris in Haarlem maar ook Patxaran Pintxos y Tapas genoemd. Beide – totaal verschillende keukens – hebben een Bib gekregen. Ze worden expliciet vermeld als voorbeelden van de nieuwe trend ‘lekker lokaal’ in Nederland. Chefs combineren het gebruik van lokale producten met internationale trends.

Lokaal

Bij Fris memoreert Michelin het gebruik van lokale producten. ‘Dat is leuk om te horen want dat is waar we voor staan: koken met de seizoenen en met producten uit onze eigen kruidentuin, van lokale leveranciers en uit de tuin van een school, Vrijwaterland.’

Spaanse keuken

Gasseling vindt het geen probleem dat er in zijn stad nog een Bib is uitgedeeld. ‘Het is een ander type zaak met een Spaanse keuken en die van ons is Frans. Bij allebei gaat het om een goede prijs-kwaliteitverhouding.’

Reageer op dit artikel