nieuws

Finalisten NK Pannenkoeken bakken bekend

Restaurant

De vijftien pannenkoekenrestaurants die gaan strijden in de finale van het NK Pannenkoeken bakken, zijn bekend. De finale wordt gehouden tijdens de Horecava, in januari 2015.

Finalisten NK Pannenkoeken bakken bekend

De vijftien finalisten bleven over na een voorronde, waaraan 32 pannenkoekenrestaurants deelnamen. De voorronde was tijdens vakbeurs HorecaFair bij Hakvoort Professional in Emmeloord, initiatiefnemer van de wedstrijd.

Alle 32 deelnemers moesten twee verschillende soorten pannenkoeken maken. Een naturel pannenkoek en een specialiteiten pannenkoek die op basis van originaliteit, smaak en presentatie werden beoordeeld.

Jury

De deskundige jury bestond uit Jaap Dekker (oud bestuurslid/oprichter van de Vereniging Erkende Pannenkoekenrestaurants), John van Beek (restauranteigenaar/kok van Eindeloos in Emmeloord), Els Punt (warenonderzoek bij de ANWB/Kampioen). Deze jury werd gecomplementeerd door een tweekoppige kinderjury.

15 deelnemers gaan naar de finale die gehouden wordt op maandag 12 januari tijdens de Horecava 2015. Daar strijden de deelnemers om de ‘vergulde Pannenkoekenpan’ die hoort bij de titel ‘Nederlands Kampioen Pannenkoeken bakken 2014 -2015’.

De vijftien finalisten:

Kort-Jak – Robert de Bruijn
Herberghe de Coeckepanne – Albert Vriens
De Helvoirtse Heide – Carline van Balen
De Pannenkoek – Marike Geerdink
Pannenkoekenhuis D’n Berepot – Guus Knippels
De Dorpsherberg – Mohamed Challam
’t Jagersnest – Gillian Wilkens
De Heikamp – Rob Weijers
Pannenkoekenhuys t Noorden – Kevin Kweldam
Restaurant Pannenkoek Enzo – Ton Snijders
PannenkoekVilla Hartelust – Ferry Meerwijk
De Rheezerbelten – Andre Mulder
Pannenkoek/Eethuis la Marquise – Frank Eggerding
’t Pannekoekhuis Schaarsbergen – Tonny Arts
Herberg de boswachter – Lennard kok

Reageer op dit artikel