nieuws

GaultMillau 2015: La Rive heeft beste wijnkaart

Restaurant

De wijnkaart van restaurant La Rive in het Amsterdamse Amstelhotel is door GaultMillau uitgeroepen tot Wijnkaar van het Jaar. Een mooi compliment voor sommelier Ronald Opten.

GaultMillau 2015: La Rive heeft beste wijnkaart

‘De wijnkaart van La Rive is een van de allermooiste van Nederland’, jubelt de jury. ‘En zoals een topkeuken het signatuur draagt van de chef, zie je hier de hand van de samensteller duidelijk terug.’

‘De verzameling wijn waar gasten hier uit kunnen kiezen, grenst aan het ongelooflijke. Ronald Opten is schatbewaarder van deze wijnkelder en als maître-sommelier is hij ook verantwoordelijk voor een omvangrijke selectie gedestilleerd.’

Bevlogenheid

‘Zijn bevlogenheid is ons al lang bekend. Met precisie en kennis stelt hij voortreffelijke wijn-spijscombinaties samen.’

Dat wijn bij hem een passie, maar vooral ook een hobby is, blijkt uit zijn motivatie voor deze kaart. ‘Ik ken alle wijnen persoonlijk. Het is heerlijk om mijn proefervaringen te kunnen delen met de gasten. We volgen de ontwikkelingen tegenwoordig op de voet en dat zie je terug op de wijnkaart.’

La Rive hoort tot de onbetwiste top van het land en staat met 18 punten in de GaultMillau-gids 2015.

Reageer op dit artikel