nieuws

GaultMillau: Prijs-Plezier award 2015 voor Vesters

Restaurant

Restaurant Vesters in Nijmegen heeft maandag 3 november van GaultMillau de award voor Prijs-Plezier restaurant gekregen. ‘Niemand betaalt graag meer dan nodig. Bij Vesters in Nijmegen hebben ze dat goed begrepen,’ motiveert GaultMillau directeur Jan van Lissum deze keuze.

GaultMillau: Prijs-Plezier award 2015 voor Vesters

De andere twee kanshebbers voor deze award waren Eindeloos in Leeuwarden en Jaimie van Heije Restaurant in Ouderkerk aan de Amstel. In de nieuwe GaultMillau gids voor 2015 die maandag 3 november is gepresenteerd in Amsterdam staan in totaal ruim tweehonderd restaurants met de vermelding prijs-plezier. Dat betekent dat ze een prima driegangenmenu serveren voor maximaal 40 euro. Vesters aan de Groesbeeksedwarsweg in Nijmegen presteert het beste van deze 200 zaken.

Volgens GaultMillau hanteert chef Jeroen Vesters het ‘nose to tail principe. ‘Je gebruikt alle delen van vlees en vis, niet alleen de biefstukken en de filets. Echt ambachtelijk vakmanschap, dat is wat hem drijft. Hij geeft een nieuwe kijk op klassieke gerechten en presenteert ze op een moderne manier.’

‘Zijn menukaart biedt een balans tussen traditie en vernieuwing. Volgens Vesters is uit eten meer dan een bord met een gerechtje. ‘We zijn een plek voor ontspanning waar gelachen mag worden en ruimte is voor improvisaties. Alles speelt een rol. Het eten, de andere gasten, de wijn, service, het plezier aan tafel. Uiteindelijk is een goede avond meer dan de som der delen.’

Vorig jaar won Daalder in Amsterdam de prijs-plezier award.

Gids bestellen? Klik hier.

Reageer op dit artikel