'Dit hadden we echt niet verwacht', reageerden Jozua Jaring en Marit Oudendijk van Ratatouille Food & Wine in Haarlem voor de camera van Misset Horeca.
'Zeker niet omdat we pas ruim een jaar open zijn. Als je de ster dan krijgt, dan is dat echt kicken.'
Bib Gourmand
Jaring en Oudendijk hoopten maandag 3 november op een Bib Gourmand voor hun restaurant.
'Maar die kregen we niet.' Twee weken later werd in het Theater aan het Vrijthof duidelijk waarom die uitbleef.
Nieuwe zaak
Het duo opende hun nieuwe zaak in een economisch moeilijke tijd en bovendien na een (eerder) faillissement voor Jaring.
'Die gebeurtenis is nu misschien wel de basis voor het succes. Je leert op de blaren te zitten en weet hoe het niet moet.'
Goed koken en hard werken
Volgens Oudendijk gaat het hen nu voor de wind. 'Jozua kookt gewoon heel goed, werkt hard en doet er alles voor. Dat is nu beloond.'
Laagdrempelig
De naam van het restaurant verklaart voor een groot deel waarvoor we staan, aldus Jaring.
'Een mix. Haute cuisine met een brasserieachtige look, laagdrempelig en een uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding.'
Michelin
De chef-kok is zeer verguld met de waardering door Michelin. 'Dat is toch mijn gids. Ze komen altijd anoniem en zonder vooroordelen. Je weet eigenlijk niets, dat is haar mysterie.'