Restaurant Meijer's in Andijk is in handen van Michel Meijer en zijn vrouw Yvonne, 1619 Eten en Drinken wordt geëxploiteerd door zus Severine en haar ouders.
'We liggen ongeveer 500 meter van elkaar, maar bedienen verschillende doelgroepen.'
Culinaire gidsen
'Bij Meijer's is er meer aandacht voor luxe en spelen de culinaire gidsen wat meer een rol', aldus Severing.
'1619 is laagdrempeliger en had de Bib Gourmand op de wensenlijst staan. Mijn broer en zijn vrouw hoopten erop, voor ons was het een volledige verrassing.'
Stimulans
Door de verschillen in de bedrijfsvoering is Severine Meijer niet bang dat beide horecabedrijven elkaar nu gaan beconcurreren. 'We hopen dat gasten de Bib Gourmand als een stimulans gaan zien.'
Toegevoegde waarde
'We denken dat het van toegevoegde waarde is in de huidige tijd. Gasten zijn kritischer en bewuster geworden, een Bib is de kwaliteitsstempel voor een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit.'
Bekijk hier het volledige overzicht Bib Gourmand 2015.