nieuws

Drie nieuwe horecaconcepten van HMSHost op Utrecht Centraal

Restaurant

HMSHost International gaat drie nieuwe horecaformules op Utrecht centraal exploiteren. Medio oktober 2015 gaan ’t Koffiehuis en Bar Centraal open en later volgt Bistrot Centraal. Het is de eerste keer dat HMSHost in Nederland buiten de luchthaven Schiphol een horecaformule exploiteert.

Drie nieuwe horecaconcepten van HMSHost op Utrecht Centraal

NS en horecaexploitant HMSHost International  hebben op 18 december 2014 de tienjarige overeenkomst voor de ontwikkeling en exploitatie van drie horecaconcepten op Utrecht Centraal getekend.

Eerste etage

Het gaat om ’t Koffiehuis en Bar Centraal die medio oktober  van start gaan en eind 2015 volgt Bistrot Utrecht Centraal. Deze outlets hebben in totaal zo’n 400 tot 500 zitplaatsen. Ze komen op de eerste etage in de stationshal. Dit deel van de hal wordt nu verbouwd.

Trein

Walter Seib, CEO HMSHost International reageert : ‘HMSHost is wereldwijd actief op luchthavens, treinstations en locaties langs de snelweg. En nu dus ook in Nederland op een druk vervoersknooppunt van de trein. Wij zijn blij dat NS het vertrouwen heeft in onze concepten die een belangrijke bijdrage zullen gaan leveren aan het reisgenot van haar reiziger.’

Complementair

Voor de vernieuwing van de eerste verdieping van Utrecht Centraal zocht NS een partner met ruime ervaring in de ontwikkeling en exploitatie van horeca op vervoersknooppunten. Peter Mulder, directeur Vastgoed NS Stations: ‘Samen met HMSHost zetten we een aantal concepten neer die complementair zijn aan het huidige aanbod.’

Wereldwijd

HMSHost is onderdeel van de Autogrill Group en actief op het gebied van luchthavenwinkels en -catering op meer dan 100 luchthavens wereldwijd. De jaaromzet van de onderneming bedraagt meer dan USD 2,5 miljard en er werken ruim 34.000 medewerkers wereldwijd. In de horeca top 100 van grootste merken en bedrijven van Misset Horeca staat HMSHost op de elfde plaats. Dit jaar ontving HMSHost vanwege haar vernieuwende karakter op het gebied van horecaconcepten de Innovation Award van Misset Horeca.

Reageer op dit artikel