nieuws

SVH: ‘Diploma Cihex leidt niet tot bijschrijving Sociale Hygiëne

Restaurant

SVH is het niet eens met de berichtgeving van Cihex. Dit bedrijf zegt ook examens te mogen afnemen voor sociale hygiëne waarvan het diploma recht geeft op opname in het register. Cihex zegt het geschil desnoods voor de rechter uit te vechten.

SVH: ‘Diploma Cihex leidt niet tot bijschrijving Sociale Hygiëne

‘In een persbericht van Cihex (een bedrijf van Fabio Klein en Marinus Hoorntje-red) dat op maandag 22 december is verschenen wordt ten onrechte de indruk gewekt dat er een tweede partij zou zijn wiens examen automatisch zou leiden tot bijschrijven in het register Sociale Hygiëne,’ zegt Ricardo Eshuis, directeur van SVH.

‘Cihex claimt dat zijn diploma’s recht geven op bijschrijving in het register Sociale Hygiëne. Dit is onjuist. Niet Cihex bepaalt echter of diploma’s leiden tot een Verklaring Sociale Hygiëne en dus recht geven op vermelding in het register. Dat is aan SVH en het ministerie van VWS,’ laat Eshuis weten.

Reactie Cihex

‘Als SVH onze eerste gediplomeerde Bashir Mantel, werknemer van B&B Lunchrooms in Amsterdam niet binnen de geldende termijn bijschrijft in het register, dan wordt het een juridisch geschil,’ reageert Fabio Klein, mede-eigenaar van Cihex op de ophef. Klein en Hoorntje blijven er bij dat hun bedrijf het monopolie van SVH mag doorbreken.

‘Ons diploma voldoet aan de eisen en bezitters hebben recht op vermelding in het register van de SVH 2.0. Op basis van die vermelding kan de leidinggevende op de drank- en horecavergunning worden bijgeschreven,’ houdt Cihex vol.

Ricardo Eshuis tot slot: ‘We betreuren het dat Cihex door deze uitingen verwarring schept in de branche en zullen het bedrijf sommeren daar onmiddellijk mee te stoppen.’

Reageer op dit artikel