Roeland Klein van Hermitage* naar Portugal

Roeland Klein van Hermitage* naar Portugal
website restaurant Hermitage

Roeland Klein (36) is weg bij Hermitage in Ridderkerk-Rijsoord. Klein verlaat het sterrestaurant van zijn ouders Jan en Lies voor een buitenlands avontuur. Hij gaat in de Portugese Algarve aan de slag als executive chef van het viersterrenresort Monte da Quinta, dat 11 maart de deuren opent.

Zaterdagavond 15 februari stond Roeland Klein voor de laatste keer in de keuken van het met één Michelinster bekroonde restaurant Hermitage.

De chef-kok ruilt de keuken in Ridderkerk-Rijsoord voor die van het Portugese resort Monte da Quinta in Almancil.

Zaak in de verkoop

Klein was al langere tijd op zoek naar een buitenlands avontuur, zo legt hij zijn vertrek uit aan Misset Horeca.

'Mijn vader wordt 65 jaar en heeft de zaak in de verkoop. We waren het al enige tijd eens dat het restaurant overnemen voor mij geen optie was.'

Overname

'Waarom niet? Ten eerste, omdat het pand te groot is om het alleen te doen. En daarnaast zou ik te veel moeten investeren om het in mijn stijl voort te zetten. Dat bedrag zou ik nooit meer kunnen terugverdienen.'

Dubai

De toekomst van Klein en zijn vrouw leek te liggen in Dubai, waar hij heel ver was met het Ritz Carlton. Het liep op niets uit omdat de formaliteiten (te) lang duurden en deze kans in Portugal zich ineens voordeed.

Vacature

'Een kennis uit Kenia wees mij op de vacature op LinkedIn', aldus Klein. 'Ik heb de persoon die vacature had geplaatst een connectieverzoek gestuurd en een dag later hadden we contact via Skype.'

Favoriete vakantiebestemming

Nog een paar dagen later kreeg Klein een voorstel dat hij 'niet kon weigeren' en zodoende was zijn overstap uiteindelijk binnen een week beklonken.

'Portugal is al een jaar of vijf onze favoriete vakantiebestemming, dus het kon eigenlijk niet mooier.'

Nieuwe eigenaar

Klein vertrekt donderdag 20 februari naar Portugal. 'Het resort is een goede vier maanden dicht geweest en heeft nu een nieuwe eigenaar, een Zwitser. We zijn nu bezig met het samenstellen van de keukenploeg, die in eerste instantie gaat bestaan uit vijftien mensen.'

Viersterrenresort

Monte da Quinta is een viersterrenresort met 132 suites en 172 villa's, geschikt voor vier tot acht personen, en vijf restaurants. Klein wordt als executive chef verantwoordelijk voor ontbijt, lunch en diner. 'Op 11 maart gaan we open.'