Actieweek België: 750 couverts voor NL-sterzaken

Actieweek België: 750 couverts voor NL-sterzaken

Vijf Nederlandse sterrestaurants die deelnamen aan de meest recente versie van Dining with the Stars België hebben samen 750 couverts extra in kunnen boeken. Onder hen Katseveer in Wilhelminadorp en Spetters in Breskens dat sinds eind vorig jaar in bezit is van een Michelinster.

'In totaal gaat het om ongeveer 750 couverts,' laat Jeroen van den Brink desgevraagd aan Misset Horeca weten. Vijf Nederlandse sterzaken in de grensregio meldden zich aan voor deelname aan Dining with the Stars België. Deze actieweek werd gehouden van 12 tot en met 23 februari 2014.

Wolfslaar en De Zwaan

De Nederlandse restaurants die deelnamen zijn naast Spetters en Katseveer ook Wolfslaar in Breda, De Zwaan in Etten-Leur en La Trinité in Sluis. Uit de regio Maastricht kwamen geen aanmeldingen voor Dining with the Stars België. 'Dat is een keuze van de restaurateurs zelf. Misschien een volgende keer,' zegt Van den Brink.

Wouter Denessen van sterrestaurant Spetters uit Breskens wil liever niet vertellen hoeveel couverts het restaurant waar hij mede-eigenaar van is, extra heeft kunnen inboeken tijdens de actieweek, maar 'het liep heel voorspoedig,' zegt hij.

'We zijn heel erg blij met het enthousiasme van onze zuiderburen, maar naast de tafels voor Dining with the Stars België hebben we ook nog voldoende couverts vrijgehouden voor onze vaste gasten hoor.'