Restaurant Blauw in Den Haag failliet

Restaurant Blauw in Den Haag failliet

Restaurant Blauw in Den Haag is failliet verklaard. Het Indische restaurant aan de Javastraat heeft amper een jaar bestaan en ging vorig jaar van start na een crowdfunding actie.

Restaurant Blauw heeft ook vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. De vestiging in Den Haag is vorig jaar met behulp van crowdfunding geopend.

Via internet haalde eigenaar Stefan Vreugdenburg 125.000 euro op voor verbouwing en inrichting van het restaurant. Vreugdenburg deed dat via de website www.geldvoorelkaar.nl. Geldschieters hebben bedragen van 100 tot 40.000 euro geïnvesteerd in zijn Indische restaurant 'Blauw' aan de Javastraat. Zij lenen hem het geld voor drie jaar. Het is niet bekend of deze investeerders hun geld terugkrijgen.

In eerste instantie bood de horecaondernemer een rente aan van zeven procent. Na ruim één week had hij 16.000 euro in het laatje. Dat ging hem niet snel genoeg en hij besloot toen om de rente te verhogen naar 10 procent. Vervolgens had hij in één dag al het geld bij elkaar.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.