Russisch restaurant voor Amsterdam

Russisch restaurant voor Amsterdam

Het horeca-aanbod in Amsterdam is aangevuld met een Russische eetgelegenheid. Donderdag 20 maart opende in het centrum van de hoofdstad Russky salon-restaurant Anna Pavlovna. Op de kaart onder andere vijf soorten kaviaar en een grote selectie aan vodka's.

De officiële opening van Russky salon-restaurant Anna Pavlovna in het centrum van Amsterdam werd verricht door Fedor Voronin, cultureel attaché van de Ambassade van de Russische Federatie in Nederland.

Inzegening

Aansluitend werd de nieuwe horecagelegenheid op traditionele wijze ingezegend door de Russisch Orthodoxe kerk van Amsterdam. De exploitatie is in handen van Tatiana Priyomykhova en Robert Bobeldijk.

Culinaire tradities

Het restaurant verbindt naar eigen zeggen hoogstaande culinaire tradities aan Russische allure en warme gastvrijheid. Op de kaart vijf soorten kaviaar, 'Russen zijn dol op het zilte zwarte goud', en een grote selectie aan superieure wodka's.

Rode borsjt

Volgens de ondernemers is letterlijk alles op de kaart typisch Russsich. 'Van de beroemde rode borsjt tot grootse salades met prikkelende tafelzuren. En van heilbot met aardpeer en kwarteleitjes, fazant met parelgort en traditioneel bereide zuurkool tot gestoofd konijn met boekweit en paddenstoelensaus.'

Anna Pavlovna is gehuisvest aan de Sint Nicolaasstraat, om de hoek van de Dam.