Theebladeren op menukaart In den Rustwat

Theebladeren op menukaart In den Rustwat
Roel Dijkstra

Marcel van Zomeren van het Rotterdamse restaurant In den Rustwat trekt koude thee. Hij gebruikt het niet alleen in thee-spijscombinaties, maar verwerkt het onder andere ook in een aperitief, een amuse en een gerecht met theebladeren.

'Gasten zoeken alternatieven en thee past heel goed in de huidige gezondheidstrend', verklaart Marcel van Zomeren waarom hij werkt met (koude) thee. Daarbij laat hij zich leiden door de bodem waarop de plant groeit.

Aperitief en amuse

Naast thee en spijs serveert de patron-cuisinier van restaurant In den Rustwat aan de Honingerdijk de drank in een aperitief en in een amuse.

Bovendien komen op zijn nieuwe lentekaart twee gerechten, waarin thee is verwerkt.

Temperatuur en trektijd

Van Zomeren werkt samen met Kiona Malinka van Crusio Thee in Bergen op Zoom. 'Iedere thee wordt gezet volgens receptuur van Kiona', aldus Van Zomeren.

'Dus met een vaste hoeveelheid, een vooraf bepaalde temperatuur en een vaste trektijd.'

Koffie- en theespecial

Vrijdag 28 maart verschijnt een speciale editie Misset Extra Koffie & Thee. Daarin komen Van Zomeren en Malinka uitgebreid aan het woord over het trekken van en werken met koude thee.

Daarnaast vertelt de patron-cuisinier van In den Rustwat over het hoe en waarom van zijn theegerechten.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.