Weer geen derde ster voor Noma

Weer geen derde ster voor Noma

Restaurant Noma in Denemarken heeft weer geen derde Michelinster gekregen. In de nieuwe gids 'Main Cities of Europa' van Michelin blijft Noma staan op twee sterren. De grootste verrassing komt uit Griekenland, waar Funky Gourmet uit Athene naar twee sterren gaat.

Al jaren wordt Noma genoemd als kandidaat voor drie Michelinsterren. Chef-kok Rene Redzepi wordt gezien als een van de beste en meest spraakmakende koks ter wereld. Ondanks de hoge verwachtingen blijft Noma op twee Michelinsterren.

Het grootste nieuws uit de nieuwe Michelingids is de opmars van Funky Gourmet in Athene. Het restaurant van Georgianna Hiliadeki en Nikos Roussos krijgt er een ster bij en staat met twee Michelinsterren op gelijke hoogte met zaken als Comme Chez Soi in Brussel, Ciel Bleu in Amsterdam en Noma in Kopenhagen.

Kopenhagen telt in een klap drie nieuwe zaken met een ster. Helsinki noteert twee nieuwe sterrestaurants en Wenen heeft in een klap vier nieuwe zaken met een ster.

Volgens nog onbevestigde berichten komt Michelin in 2015 met een eigen gids voor Scandinavië. De laatste jaren is de belangstelling voor de Scandinavische restaurants sterk toegenomen als gevolg van een toename van de kwaliteit van gastronomie in steden als Kopenhagen, Oslo en Helsinki.