Noordwijks restaurant dicht vanwege huurconflict

Noordwijks restaurant dicht vanwege huurconflict

Het Noordwijkse restaurant Blush aan de Grent in de badplaats is gesloten. Exploitanten Marc en Robert Ruigrok hebben een conflict met de verhuurder van het pand.

De rechter heeft de pandeigenaar – Jerry van Hese - in het gelijk gesteld in een conflict over de huurachterstand. Woensdag 2 april moesten Marc en Robert Ruigrok de sleutels van het pand inleveren.

Eind vorig jaar besloten de broers – naar eigen zeggen in nauw overleg met de huurbaas – Blush te renoveren. Ze vertellen: 'Wanneer je dan vervolgens drie maanden later besluit een uitzettingsprocedure te starten, kunnen wij niet anders dan concluderen dat er bij hem sprake is geweest van een dubbele agenda.'

Vanwege de hoge investeringen zou met Van Hese de afspraak zijn gemaakt de huur van het horecapand over november, december en januari later te voldoen. Deze afspraken zijn echter niet schriftelijk vastgelegd. 'Van Hese begon vervolgens een procedure tot huuruitzetting doordat er een achterstand van drie maanden was. Heel flauw,' aldus Ruigrok in de regionale media.

De broers runnen nog twee andere horecazaken: 19th en De Rollygolf.

Twee uitspraken recher

Advocaat Pit van Van Hese wijst erop dat de rechtbank twee keer uitspraak heeft gedaan. De kantonrechter bepaalde op 19 februari 2014 dat de huurachterstand moest worden voldaan en dat Van Hese gerechtigd was tot ontruiming. In een kort geding oordeelde de rechter op 27 maart dat uitvoering van dat vonnis niet hoeft te worden geschorst. 'De huurachterstand is niet volledig en niet tijdig voldaan', stelt Pit op basis van de uitspraak. 'Van Hese is daardoor vrij op zoek te gaan naar een huurder die meer vertrouwen geniet', aldus Pit.
De advocaat zegt dat een nieuwe exploitant nog niet is gevonden.