Pierre Wind keert terug in de keuken

Pierre Wind keert terug in de keuken

Pierre Wind keert terug achter het fornuis. De bekende tv-kok gaat aan het werk als chef-kok van Tramrestaurant Hoftrammm in Den Haag, het eerste rijdende restaurant in een - omgebouwde - tram in Nederland.

Pierre Wind is aangenomen als executive chef-kok van het nieuwe Tramrestaurant Hoftrammm in Den Haag, schrijft Omroep West op de website. Na achttien jaar keert de bekende tv-kok daarmee terug in de keuken, aldus het artikel.

Kick(uh)

Wind laat aan Omroep West weten dat hij voor de functie is benaderd door initiatiefnemer Bobby van Galen.

Hij spreekt over 'de kick om te kunnen werken in het eerste tramrestaurant van Nederland', die een belangrijke rol speelde bij zijn beslissing.

Culinair bewijzen

Ook zijn passie speelde een grote rol, zo laat Wind weten in het artikel. En het feit dat hij zich culinair wil bewijzen: 'Dat ik nog steeds die culinaire vernieuwing kan brengen.'

Andere manier van koken

Wind is aangenomen als culinair eindverantwoordelijke. Het menu in het restaurant is van zijn hand, maar de chef-kok zal niet permanent aanwezig zijn.

Aan Omroep West laat hij weten dat hij hoopt trapsgewijs een totaal andere manier van koken in Nederland te introduceren.

Crowdfunding

Van Galen realiseerde het rijdende restaurant door middel van een crowdfundingactie, waarover Misset Horeca eerder berichtte.

De feestelijke opening vindt plaats op 24 april, in mei gaan de eerste ritten op stapel.