nieuws

Inschrijven voor Prix Taittinger

Restaurant

Chefs kunnen zich weer inschrijven voor de Prix Taittinger. Deze internationale vakwedstrijd vond in 1967 voor het eerst plaats; slechts drie keer ging de beker naar Nederland. De laatste keer in 2011 toen Lars van Galen won. De Benelux-finale is dit jaar op 22 oktober in Brussel.

Inschrijven voor Prix Taittinger
Lars van Galen, Prix Taittinger 2011.

De Prix Taittinger wordt dit jaar voor de 48e keer gehouden. De Nederlander Jean-Jacques Menanteau zit in de organisatie en in de jury. Vorig jaar won  Emiel Kwekkeboom de Benelux-finale, deze vond in Nederland plaats, op de SS Rotterdam.

De internationale beker ging tot nu toe drie keer naar Nederland:
1986 – Surjahadi Djajapermana, Hilton de Schiphol, Amsterdam
2006 – Charly de Wijs, Restaurant Kastanjehof, Lage Vuursche
2011 – Lars Van Galen, De Bloemenbeek, De Lutte

De eisen die aan kandidaten worgen gesteld: de chefs moeten tussen de 24 en 39 jaar zijn met minimaal vijf jaar beroepservaring en werkzaam in een restaurant. De inschrijftermijn sluit op 22 augustus.

Het thema van dit jaar: Canards croisés, uitgebeend en gevuld, en rosé geserveerd + 2 garnituren : 1 verplicht op basis van champignons en 1 (vrije keuze) naar eigen inzicht, + rode wijn saus (apart geserveerd in sauskom) Opgediend op een rechthoekige schaal van (ongeveer) 40X60 cm.

Tijdens de internationale finale strijden deelnemers uit Frankrijk, Japen, Zwitserland, België/Luxemburg/Nederland, Zweden/Noorwegen/Finland tegen elkaar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels