nieuws

Edwin Vinke** ontwikkelt groentesappen met zeewater

Restaurant

Edwin Vinke van De Kromme Watergang in Hoofdplaat heeft drie natuurlijke groentesappen ontwikkeld op basis van gefilterd zeewater. De groenten voor de sappen Dcan Zilt komen uit de biologische tuin voor de deur van het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant.

Edwin Vinke** ontwikkelt groentesappen met zeewater
Edwin Vinke** ontwikkelt groentesappen met zeewater

De groentesappen bevatten 5 tot 7 gram koolhydraten en zijn met een KCAL-waarde van tussen de 23 en 55 laagcalorisch.

Eigen tuin

De groenten voor de sappen komen uit de biologische tuin van Edwin Vinke in Zeeland.

Voor zijn tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang in Hoofdplaat verbouwt hij op enkele hectares zijn eigen kruiden, groenten en fruit (zie video onder het artikel).

Mineralen

‘Ik kook zelf al mijn gerechten in zeewater, omdat het een subtiele zilte smaak geeft en gezonder is dan zout’, aldus Vinke. ‘In zeewater zitten veel mineralen die een mens nodig heeft.

Bietensap

Dcan Zilt & Blue met rode biet noemt Vinke geschikt voor sporters. ‘Bietensap zorgt voor een betere opname van zuurstof in het bloed, waardoor je beter presteert.’

Aperitief of cocktail

Dcan Zilt & Red is te drinken als aperitief of in een cocktail met wodka, maar ook te gebruiken als basis voor een pastasaus. Dcan Zilt & Green ten slotte is inzetbaar als smaakvolle dorstlesser.

Kijk voor meer informatie op de website Dcan.com.