'Deelnemers aan de Young Chef of the Year-wedstrijd reflecteren op tradities, respect voor het verleden, met oog naar de toekomst', aldus de organiserende restaurantvereniging.
Gerechten
Dat verleden moet in de ogen van Euro-Toques een inspiratie zijn voor creativiteit en innovatief denken.
Euro-Toques daarover: 'De gerechten dienen hedendaags te zijn in opmaak en smaak en ingrediënten dienen herkenbaar te blijven.'
Inschrijven
Om te kunnen deelnemen, is het niet nodig aangesloten te zijn bij de vereniging en moeten koks tussen 18 en 26 jaar zijn.
Gastvrij Rotterdam
De deadline voor inschrijving is maandag 1 september 13.00 uur. Aansluitend krijgen de deelnemers te horen of ze door gaan naar de volgende ronde, die plaatsvindt tijdens de horecabeurs Rotterdam Gastvrij op 22 en 23 september.
Eindpresentatie
De competitie en eindpresentatie vindt op 10 november plaats tijdens Gastronomie 2014 in Utrecht. Vorig jaar won Paul Zwart.
De winnaar ontvangt onder andere een stage bij een bij Euro-Toques aangesloten restaurant en een culinaire fotoshoot.