Nieuw restaurant: dove obers, bestellen in gebarentaal

Nieuw restaurant: dove obers, bestellen in gebarentaal

In het Canadese Toronto is eind juli een restaurant geopend dat alleen dove mensen in de bediening heeft werken. Op de menukaart staat naast elk gerecht het gebaar dat je moet gebruiken om te bestellen.

Over het initiatief van ondernemer Anjan Manikumar wordt geschreven door de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

De Canadese nieuwszender The National schonk er aandacht aan in een van haar televisie-uitzendingen (zie video onder het artikel).

Schitteren

Eigenaar Manikumar ziet Signs als een gelegenheid 'om dove mensen te laten schitteren', omdat banen voor hen nu eenmaal niet voor het oprapen liggen.

In het artikel staat dat meer dan tweehonderd mensen reageerden op de vijftig vacatures.

Menukaart

Op de menukaart staat naast elk gerecht het gebaar dat een gast moet maken om het te bestellen.

En dat valt volgens de video in de smaak, want de belangstelling is overweldigend.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.