nieuws

Couverts neemt Dinnersite over

Restaurant

Reserveringssite Couverts neemt de online restaurantgids Dinnersite over. Oprichter van Dinnersite, Menno de Vries verlaat het bedrijf. Volgens Couverts blijft Dinnersite als merk en platform gewoon bestaan.

Couverts neemt Dinnersite over

Paul Wiertz, manager Couverts, bevestigt de overname tegenover Misset Horeca. Hij zegt dat Dinnersite en Couverts al drie jaar samenwerkten. ‘Beide platforms zullen elkaar nu verder versterken. Dinnersite verrijkt Couverts met een trouwe schare restaurantliefhebbers en gedetailleerde restaurantinformatie. We verrijken met de overname het restaurantaanbod dat Couverts de afgelopen jaren heeft opgebouwd aanzienlijk. Couverts biedt Dinnersite expertise op het gebied van reserveren en een directe toegang tot zijn reserveersysteem voor consumenten.’

Beide sites vertegenwoordigen samen zo’n 3.000 restaurants. Ongeveer de helft hiervan is op beide sites te vinden. ‘We behouden de krachten van beide platformen, maar achter de schermen werken we hard aan één centraal systeem. Dit levert voor de restaurateur nog meer gemak op. De tarieven blijven gelijk. Wel geeft Wiertz aan dat er vanuit de behoefte van de restaurants gekeken wordt naar combinatiepakketten.’ Over de overnamesom wil hij geen uitspraken doen.

Menno de Vries startte Dinnersite in 1996 als eerste online restaurantgids van Nederland. Hij verlaat het bedrijf nu en draagt de dagelijkse leiding en zijn team (5 fte) over aan Wiertz. De 5 fte die verbonden zijn aan Dinnersite behouden hun baan en nemen hun intrek in het kantoor van Couverts in Amsterdam. Dit was Haarlem.

Couverts is honderd procent onderdeel van RTL Ventures, de investeringstak van RTL Nederland.

Reageer op dit artikel