nieuws

Culinaire toer Schutte en Ekkebus na weddenschap

Restaurant

Sidney Schutte, chef-kok van tweesterrrenrestaurant Librije’s Zusje in Amsterdam, gaat samen met Richard Ekkebus een toer maken langs driesterrenrestaurants in Frankrijk. Dit als gevolg van een weddenschap tussen de twee topchefs.

Culinaire toer Schutte en Ekkebus na weddenschap

Ekkebus, die enkele jaren lang Schutte onder zijn hoede had in HongKong, voorspelde direct twee Michelinsterren voor Librije’s Zusje, het restaurant in hotel Waldorf Astoria dat in 2014 de deuren opende aan de Herengracht in Amsterdam. In november vorig jaar beloonde Michelin Librije’s Zusje direct met twee sterren.

Als gevolg van een weddenschap over twee sterren gaan de twee een toer maken langs restaurants van de Franse topchefs Yannick Alléno, Alain Passard, Guy Savoy, Pascal Barbot, Jean-François Piège, Eric Frechon en Gérald Passédat van Le Petit Nice. Op Piège na allemaal driesterrenchefs.

Schutte was jarenlang de rechterhand van Jonnie Boer in De Librije in Zwolle. In 2010 vloog hij uit en kwam in de keuken terecht van Richard Ekkebus in Hongkong. In 2014 keerde Schutte terug naar Nederland om aan de slag te gaan als chef-kok van Librije’s Zusje in Amsterdam.

Reageer op dit artikel