nieuws

De Hofstee in Bladel weer open als Restaurant Crijns

Restaurant

Restaurant De Hofstee in Bladel gaat in april weer open als restaurant Crijns onder leiding van de nieuwe exploitant: chef Marc Crijns.

De Hofstee in Bladel weer open als Restaurant Crijns

De Hofstee maakte in het verleden naam als sterrestaurant onder de eigenaren Han en Ruth de Goede. Later nam SVH Meesterkok Hein Willemsen het bekende boerderijrestaurant over in 1994. Rob en Shameeza van der Veeken gingen in 2011 de eetgelegenheid exploiteren. In augustus 2014 ging hun bedrijf failliet en moest De Hofstee noodgedwongen op slot.  Van der Veeken werkte jaren op sterniveau, onder meer als sous-chef van Margo Reuten van Da Vinci in Maasbracht.

Crijns

Inmiddels heeft pandeigenaar Willemsen een nieuwe exploitant voor zijn restaurant gevonden. Marc Crijns doopt het restaurant om in restaurant Crijns. Deze chef werkte in het verleden onder meer voor De Roskam in Rheden, Landgoed Lauswolt en Chateau Sint Gerlach.

Toegankelijk

‘Het is mijn eerste eigen zaak. Ik wil er een toegankelijk restaurant van maken en veel met producten uit de regio gaan werken’, vertelt Crijns. Bij zijn laatste werkgever, Sandton De Roskam in Rheden was hij verantwoordelijk voor de keuken maar ook voor het reilen en zeilen op de restaurantvloer. ‘Mijn ambitie is betaalbaar te koken.’

Nieuwe naam

Crijns heeft zijn eigen naam aan het restaurant in Bladel verbonden.’De Hofstee had een goede naam maar had een hoogdrempelig karakter. We gaan nu wat laagdrempeliger inzetten.’ Daarnaast is de nieuwe eigenaar van mening dat het gebruik van je familienaam een bepaalde trots uitdraagt.

Metamorfose

Momenteel vindt er een verbouwing plaats in het restaurant in Bladel en ondergaat het interieur een metamorfose. De karakteristieke boerderijdetails blijven behouden maar worden van een moderne en industriële toevoegingen voorzien. ‘De sfeer wordt huiselijker en meer van deze tijd.’

Open in april

Begin april gaat Restaurant Crijns open voor lunch en diner. Naast à la carte is er keuze uit verschillende menu’s variërend in prijs tussen de €29,50 en €34,50 voor drie gangen.

Reageer op dit artikel