nieuws

De Leest*** en De Librije*** in top 50 van wereldlijst van beste restaurants

Restaurant

Driesterrenrestaurants De Leest in Vaassen en De Librije in Zwolle staan in de top 50 van de lijst van beste 100 restaurants ter wereld waar je volgens het Franse magazine Chef moet hebben gegeten. De lijst is eind januari 2015 op de Sirha in Lyon bekend gemaakt.

De Leest*** en De Librije*** in top 50 van wereldlijst van beste restaurants

De Leest en De Librije zijn de enige Nederlandse restaurants in de top 100 van beste restaurants ter wereld van het Franse magazine Le Chef. In de top tien staan namen als Pierre Gagnaire, Paul  Bocuse, Joan Roca, Thomas Keller, Alain Ducasse en Michel Bras.

Vijf restaurants

De lijst met de 100 beste chefs is tot stand gekomen op basis van een onderzoek door het Franse magazine Chef onder 512 twee- en driesterren Michelin-koks. Zij mochten vijf restaurants noemen die het beste het vak uitdragen en waar je een keer in je leven geweest moet zijn.
In de lijst staan veel Franse chefs maar ook Deense als René Redzepi , de Brit Gordon Ramsay en de Amerikaan Grant Achatz.

San Pellegrino

Het magazine Chef is in Frankrijk onder meer bekend de verkiezing ‘Chef de l’annee’. Naast deze lijst van het Franse magazine is er onder meer de San Pellegrino’s Worlds 50 Best van het blad Restaurant Magazine. In de laatste editie stond Noma op nummer een.

Reageer op dit artikel