nieuws

Gastronomixs expandeert in Canada

Restaurant

Gastronomixs, de interactieve webtool voor koks, heeft een deal gesloten met een belangrijke partij in Canada om daar de Nederlandse vinding te expanderen. Via de Culinary Institute of Canada worden Canadese scholieren via Gastrnomixs geholpen bij kooklessen.

Gastronomixs expandeert in Canada

Volgens Jeroen van Ooijen, founder van Gastronomixs, is er veel vraag vanuit het onderwijs. ‘Vanaf de start drie jaar geleden werken we al samen met ROC’s, maar daar zijn nu ook buitenlandse onderwijsinstanties bijgekomen’, aldus Van Ooijen op de Horecava.

Door een handelsmissie anderhalf jaar geleden is Van Ooijen in contact gekomen met de Culinary Institute of Canada. Van Ooijen: ‘Deze organisatie is gelieerd aan diverse scholen in het oosten van Canada. Ze hebben een groot netwerk waardoor Gastronomixs ook in de VS en Zuid-Amerika onder de aandacht komt’.

Van Ooijen is inmiddels ook bezig met scholen in Zuid-Afrika en Australie. Volgens de Brabander is de belangstelling vanuit het onderwijs groter dan aanvankelijk gedacht. ‘Het Koning Willem 1 College in Den Bosch heeft het standaard lesmateriaal eruit gegooid en werkt nu volledig met Gastronomixs’.

Reageer op dit artikel