nieuws

Gouden Koksmes naar Ciel Bleu

Restaurant

Het Gouden Koksmes gaat dit jaar naar het team van Ciel Bleu** met leermeester Lars Drost en leerling Arief Wijnhand. Tweede werd Bij Kees uit Zierikzee en als nummer drie eindigde het team van De Hoefslag in Bosch en Duin. Thema van de wedstrijd was Dutch Cuisine.

Gouden Koksmes naar Ciel Bleu

Lars Drost en Arief Wijnhand staan te stralen op het podium na de prijsuitreiking. ‘We hebben in ons menu zo veel mogelijk gebruik gemaakt van Nederlandse producten.’ Arief Wijnhand (24) is lovend over zijn leermeester, Lars Drost (22), die jonger is dan hijzelf.

Wijnhand: ‘Ik werk nu zo’n 1,5 jaar in de keuken van Ciel Bleu en Lars is een zeer goede leermeester. Hij motiveert en inspireert. Hij heeft me ook gestimuleerd om mee te doen aan deze wedstrijd. Dat we vandaag zouden winnen, hadden we echt niet verwacht. Super man. Het is de eerste wedstrijd die ik win. Echt top!’

Als winnaars mogen ze naast de geldprijs van 750 euro en de Big Green Egg een dag meelopen met Dennis Kuipers van The Dylan en deze ‘stagedag’ eindigt met een diner aan de chefstable van Restaurant Vinkeles*.

Volgens juryvoorzitter Luc Kusters van Bolenius in Amsterdam heeft Ciel Bleu gewonnen omdat de drie gerechten overall de beste waren. ‘De nummers 1, 2 en 3 lagen heel dicht bij elkaar hoor. Beste gerecht van Ciel Bleu was de Zeeuwse oester met een zuurtje van Granny Smith. Alles uit Nederland en perfect op smaak. Je kunt zien dat ze uit een keuken komen waar heel zeker wordt gekookt.

Nummer twee en drie
Kees Visser en zijn leerling Perry Berkhout van Bij Kees in Zierikzee wonnen zilver, brons ging naar Rick Gresnigt en Dennis Steenbergen (leerling) van De Hoefslag in Bosch en Duin.

Bekijk hier foto’s van de wedstrijd, de prijsuitreiking en enkele gerechten.

Reageer op dit artikel