nieuws

Gouden Koksmuts 2015 voor team De Leuf

Restaurant

Het team van restaurant De Leuf in Ubachsberg heeft op 12 januari 2015 de Gouden Koksmuts in de wacht gesleept tijdens de Horecava in Amsterdam.

Gouden Koksmuts 2015 voor team De Leuf

De emoties liepen hoog op bij het dolgelukkige team van De Leuf in Ubachsberg onder leiding van chef-kok Bas van Kranen toen ze uit de mond van het Duitse jurylid Thomas Bühner hoorden dat ze hadden gewonnen. ‘Dat is sjiek’, klonk het tussen de vreugdetranen door.

Champagneregen

Onder het genot van een champagneregen vierde het winnende team dat naast Van Kranen uit Robin van de Bunt en Vital Awick bestond, hun feestje. Net als bij de formule 1-races, spoten de koks het publiek en met name de fotograferende pers, onder met champagne. Van Kranen is sinds april vorig jaar chef van sterrestaurant De Leuf samen met Robin van de Bunt. Hij moest plotseling de keukenleiding over nemen nadat sterchef Paul van de Bunt onverwacht overleed.

Mooie winnaar

‘Wat een mooie winnaar’, vond Theo Rensch, voorzitter van wedstrijdorganisator Koksgilde. Het was de eerste keer dat de Gouden Koksmuts een strijd was tussen acht teams in plaats van individuele deelnemers. De teams werden gevormd door topbrigades van drie personen onder leiding van een sterrenkok of Meesterkok. Thema was Dutch Cuisine. De teams moesten vier gangen bereiden met ingrediënten die ze ter plekke konden shoppen.

Cuissons

Juryvoorzitter Robert Kranenborg liet na afloop weten dat hij heel tevreden was over de nieuwe wedstrijdopzet. ‘Het was een erg mooie wedstrijd. We waren erg tevreden over de cuissons. De garing was goed. Verder zijn er wel veel zuren gebruikt door de deelnemers.’

Reageer op dit artikel