nieuws

Lekkerste Broodje Horeca: zalm en zuurkool

Restaurant

Het Lekkerste Broodje Horeca 2015 is van de hand van Raymond van der Weerd en zijn collega Jeff van Engelen van Snacksalon Het Middelpunt in Wezep. Zij maakten Smoking Bread, een flaquette met gerookte zalm gerookte mosterd-mayonaise en zuurkool. Van der Weerd werd vorig jaar tweede in deze broodjeswedstrijd.

Lekkerste Broodje Horeca: zalm en zuurkool

Volgens juryvoorzitter Joop Braakhekke was dit een gedurfde combinatie, mooi gedoseerd. ‘Een broodje moet wel een broodje blijven,’ aldus chef Braakhekke. ‘Je hoeft er geen jaar op te kunnen teren.’ Het winnende broodje was volgens Braakhekke niet te ingewikkeld en goed behapbaar.

Broodje op de kaart
Het broodje komt op de kaart bij Snacksalon Het Middelpunt in Wezep, zo laat kersverse winnaar Raymond van der Weerd weten. ‘Het niveau was dit jaar heel hoog. Het is ontzettend mooi om te winnen. Ik stond met klamme handjes op het podium.

Het zilver gaat naar Ralph van Dongen voor zijn broodje 4G, van Lunchroom/bakkerij Nagelkerke in Oudenbosch. De derde prijs is voor Mychel Jansen voor zijn broodje Blonde Intelligentie. Hij werkt bij In den Kleine Hap in Amersfoort.

Naast goud, brons en zilver zijn er ook drie sponsorprijzen uitgereikt: Rik van Kempen van Hutten Catering (De Vereeniging, Nijmegen) wint de Lebo Kaas-sponsorprijs. Thijs Toetenel van het Sheraton Amsterdam Airport Hotel op Schiphol wint de Zwanenberg Sponsorprijs en de Carl Siegert sponsorprijs gaat naar Kim Delissen voor haar broodje Heksen Ketel. Ze is werkzaam bij HMS Host, Dakota Bar Restaurant ook op Schiphol.

In totaal deden 15 mensen mee aan de wedstrijd Lekkerste Broodje Horeca. Deze vond plaats op maandag 12 januari tijdens de Horecava 2015 in de Rai in Amsterdam.

Reageer op dit artikel