nieuws

Nederland wil Europese finale Bocuse d’Or binnenhalen

Restaurant

Nederland heeft het plan opgevat om in 2018 gastheer te zijn van de Europese finale van de internationale kookwedstrijd Bocuse d’Or. Momenteel worden er met diverse partijen gesprekken gevoerd om te kijken of het mogelijk is om deze kookwedstrijd naar ons land te halen.

Nederland wil Europese finale Bocuse d’Or binnenhalen

Een belangrijk onderdeel bij het binnenhalen van een dergelijk groot kookevenement is het opstellen van een bidbook. Wanneer de specificaties hiervoor bekend zijn, gaat de Nederlandse organisatie van Bocuse d’Or bekijken of het zinvol is om een bidbook op te stellen.

Het binnenhalen van de Europese finale van de Bocuse d’Or in 2018 heeft ook de aandacht van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). De toerismepromotor heeft het opgenomen in het campagneplan De Smaak van Holland, een campagne waarmee het NBTC foodtoerisme naar Nederland wil bevorderen.

De wereldfinale van de Bocuse d’Or vindt op 27 en 28 januari plaats in het Franse Lyon, de stad waar kookgrootheid en naamgever Paul Bocuse wereldfaam heeft gemaakt. Nederland wordt tijdens de finale vertegenwoordigd door chef-kok Jan Smink. De Nederlandse organisatie laat weten tijdens de wereldfinale te gaan voor een plaats in de top-10.

Reageer op dit artikel