nieuws

Nieuw interieur voor sterrestaurant Amarone*

Restaurant

Het met één Michelinster bekroonde Rotterdamse restaurant Amarone heeft een nieuw interieur. Gekozen is voor meer warme tonen, zachte materialen en een nieuw lichtplan om het gevoel van intimiteit en comfort te bevorderen.

Nieuw interieur voor sterrestaurant Amarone*

De tijd van de wat steriele sterrestaurant ligt volgens interieurontwerper Jeroen Smeele achter ons. ‘Gasten hebben behoefte aan warmte en comfort, waar we op inspelen door het gebruik van zachte materialen en in dit geval een in het oog springende open haard’, aldus Smeele.

Smeele heeft verder gekozen voor het meer zichtbaar maken van wijnen en spijzen. ‘Daarbij houd ik van dynamiek in een restaurant, bijvoorbeeld door middel van een open keuken die de bedrijvigheid rond de fornuizen toont. De bestaande open keuken van Amarone wordt benadrukt door een houten paneelwand die contrasteert met het felle licht en het rvs van de keuken. Een nieuwe bar waar ook aan gegeten kan worden zorgt ook voor meer levendigheid’.

Acht jaar geleden opende Amarone de deuren aan de Rotterdamse winkelstraat Meent. Chef-kok en mede-eigenaar Gert Blom was na acht jaar uitgekeken op het interieur en koos voor Smeele om een interieurwijziging door te voeren. Blom runt Amarone samen met de bekende sommelier Harrie Baas.

Reageer op dit artikel