nieuws

Nieuwe exploitant voor ’t Veerhuis Wolphaartsdijk

Restaurant

Thijs Meliefste, de voormalig souschef van Rutger van der Weel van sterrestaurant Katseveer, start samen met zijn partner een eigen zaak. Thijss en Anuschka Meliefste doen dit in het pand van voormalig restaurant ’t Veerhuis van Co Simmers in Wolphaartsdijk, Zeeland.

Nieuwe exploitant voor ’t Veerhuis Wolphaartsdijk

’t Veerhuis had in totaal vijftien jaar een Michelinster en sloot in 2009. De nieuwe zaak – waarvan de naam nog niet bekend is – gaat begin maart 2015 open. Thijs Meliefste was tot eind 2014 souschef bij Katseveer in Wilhelminadorp en Het Gebaar van Roger van Damme in Antwerpen, België. Beide restaurants hebben een Michelinster. Ook liep hij stage bij The Fat Duck in London dat drie Michelinsterren heeft. Deze maand kijkt hij nog twee weken in de keuken van het Noorse tweesterrenrestaurant Maaemo in Oslo van chef Esben Holmboe Bang.

Zijn voormalige chef Rutger van der Weel bevestigt de overstap van Meliefste naar zijn eigen bedrijf. ‘Mooie stap voor deze jonge chef (28). Ik wens hem veel succes met zijn eigen bedrijf.’ Van der Weel heeft al een nieuwe souschef en deze begint in april. De naam wil hij echter nog niet bekendmaken.

In het voormalig Veerhuis willen Thijs en Anuschka Meliefste een zaak beginnen met aandacht voor lokale en ambachtelijke producten. ‘We willen goede service en kwaliteit bieden, voor een hele redelijke prijs. We hebben ook veel aandacht voor algen want die hebben we natuurlijk veel in de buurt en daar kun je heel innovatieve producten mee maken.’

Reageer op dit artikel