nieuws

Omzet Sligro 2,57 miljard euro

Restaurant

Sligro heeft zijn omzet vorig jaar – 2014 – met 3 procent zien stijgen ten opzichte van 2013. Dat maakte het groothandels- en supermarktbedrijf vrijdag 2 januari bekend. De omzet kwam in 2014 uit op 2,57 miljard euro en was daarmee voor het eerst in de tachtigjarige geschiedenis van het bedrijf hoger dan 2,5 miljard euro.

Omzet Sligro 2,57 miljard euro

De groei was te danken aan de groothandels, waar de omzet in totaal met 5,5 procent steeg. Zonder de overnames van Van Oers, Rooswinkel en Horeca Totaal Sluis resteerde een plus van 3,5 procent. Bij de supermarkten zakte de jaaromzet met 2 procent. In het laatste kwartaal brachten de winkels wel 0,5 procent meer op dan in de laatste drie maanden van 2013.

Markt groothandels stabiliseert

Financieel directeur Huub van Rozendaal gaf aan dat de markt voor de groothandels begint te stabiliseren, na zes jaar van onafgebroken krimp. Met de groei van circa 4 procent deed Sligro het ook op dit vlak beter dan de markt, benadrukte hij.

Sligro publiceert op 22 januari de volledige jaarcijfers. Op dat moment worden ook de prognoses voor dit jaar gemeld, aldus Van Rozendaal.

Reageer op dit artikel