nieuws

Stamppot voor 1 euro bij Deining aan Zee

Restaurant

Paviljoen Deining aan Zee in Castricum serveert al vijf jaar lang elke woensdag een stamppot voor slechts één euro. Dit bedrag is inclusief het transport van parkeerplaats naar het paviljoen op het strand.

Stamppot voor 1 euro bij Deining aan Zee

Deining is al vijf jaar succesvol met deze stamppotavond in de periode van 1 november tot en met 1 maart. Gasten kunnen voor één euro kiezen uit een bord boerenkool, zuurkool of hutspot. Daar krijgen ze een gehaktbal of stuk worst naar keuze bij. Een tweede keer opscheppen betekent één euro extra betalen.

‘Een paar jaar geleden zochten we naar een mogelijkheid om ook in de wintermaanden bezoekers te trekken. We hebben toen gekozen voor een vaste stamppotavond op de woensdag. Het loopt geweldig. Voor komende woensdag hebben al meer dan 150 man gereserveerd. Veel groepen, maar ook stelletjes komen vaak even een stamppotje doen op de woensdagavond’, aldus bedrijfsleider Cynthia Lustig.

Als extra service kunnen gasten ervoor kiezen om zich via een speciale buggy, een gator, te laten vervoeren van de parkeerplaats naar het strandpaviljoen. Niet inbegrepen bij de actieprijs zijn de drankjes en andere hapjes die worden besteld. Lustig: ‘De gemiddelde besteding per gast ligt tussen de 10 en 15 euro’.

De laatste tijd stunten steeds meer grote restaurant met prijzen. Zo wordt veel gesproken over Ikea, die een ontbijt voor één euro en een diner voor drie euro aanbiedt. Verder proberen tankstations met goedkope broodjes marktaandeel te pakken. Vanuit de horeca komen veelal geluiden dat het niet mogelijk is om voor dergelijke prijzen gerechten te serveren. Deining toont aan dat het al vijf jaar succesvol is met een prijsactie op een vaste dag.

Reageer op dit artikel