nieuws

Veganistische gehaktbal bij restaurants Ikea

Restaurant

Ikea, nummer 23 in de Misset Horeca Top 100 van grootste bedrijven en merken, start in haar restaurants met de verkoop van een veganistische versie van de Zweedse gehaktballen.

Veganistische gehaktbal bij restaurants Ikea

De uitbreiding van het assortiment in de restaurants van Ikea met een veganistische versie van de Zweedse gehaktbal wordt gemeld door NU.nl.

Dierenrechtenorganisatie

NU.nl meldt het nieuws op basis van berichtgeving door Peta. Ikea en de Amerikaanse afdeling van de dierenrechtenorganisatie werken als die jaar samen.

De meubelgigant ontving in die periode tal van petities die vroegen om veganistische gerechten in de restaurants.

Assortiment

Voor Ikea aanleiding een veganistische gehaktbal toe te voegen aan het assortiment. De nieuwe ‘snack’ is vanaf april verkrijgbaar in de restaurants.

Diervriendelijke opties

In het artikel wordt oprichter Ingrid Newkirk van Peta Nederland geciteerd. Zij zegt dat haar organisatie iedere dag berichten ontvangt van winkelend publiek met het verzoek voor diervriendelijke opties overdag.

Horeca Top 100

Ikea heeft met haar foodomzet in de restaurants een plaats behaald in de Misset Horeca Top 100 van grootste merken en bedrijven.

In de ranglijst die vorig jaar mei werd gepresenteerd is de onderneming met een omzet van €57,5 miljoen over 2013 terug te vinden op plek 23.

Reageer op dit artikel