nieuws

Weerstand komst Jamie Oliver in Markthal

Restaurant

Er is onduidelijkheid over het recht op exclusiviteit rond Italiaanse concepten in de Markthal in Rotterdam. Volgens Bert Keukenkamp van restaurant Fellini is er beloofd dat er geen andere Italiaanse concepten in de Markthal komen. De Markthal ontkent.

Weerstand komst Jamie Oliver in Markthal

Vorige week maakte de Markthal vol trots bekend dat Jamie Oliver met zijn concept Jamie’s Italian nog dit jaar zijn intrek neemt in de Markthal. Pastabar Sicily en het Italiaanse restaurant Fellini zijn op zijn zachts gezegd niet blij met de komst van het Italiaanse concept van de bekende Britse topkok.

Bert Keukenkamp van Fellini zegt in het Algemeen Dagblad dat er afspraken zijn gemaakt over exclusiviteit. ‘Er is ons beloofd dat er niet allerlei soortgelijke formules meer bij zullen komen. Je hoeft de kaart van Jamie’s Italian er maar bij te pakken en je ziet dat er veel overeenkomsten zijn’, aldus Keukenkamp op AD.nl.

Directeur Maarten van Lier van de Markthal ontkent dat er toezeggingen over exclusiviteit zijn gedaan. Van Lier op AD.nl: ‘Als er sprake zou zijn van exclusiviteit zou dat vastliggen in de huurovereenkomst. En daar is geen sprake van’.

Inmiddels wordt het gedoe over de exclusiviteit in de media aangeduid als de ‘pasta-rel’ in de Rotterdamse markthal. Deze week praat Keukenkamp van Fellini met vertegenwoordigers van de verhuurder en de exploitant.

Reageer op dit artikel