nieuws

Derde zaak voor winnaar Mijn Tent is Top

Restaurant

Rianne Sleeuw en Annelie van den Bos van De Pastinaeck uit Amersfoort hebben hun derde zaak geopend. Hun eerste bedrijf, De Pastinaeck, kreeg landelijke bekendheid na het winnen van het tv-programma Mijn Tent is Top van Herman den Blijker in 2009. In de keuken staat een winnaar van Topchef.

Derde zaak voor winnaar Mijn Tent is Top

Naast hun wijnbar De Bijzaeck, tegenover De Pastinaeck, hebben ze sinds 17 februari ook De Viszaeck in Amersfoort. In de keuken staat een winnaar van de kookwedstrijd Topchef, Tamara de Borst.

‘Toen wij naar Amersfoort kwamen met De Pastinaeck nu bijna zes jaar geleden viel het ons al direct op dat de stad geen echt visrestaurant heeft. Vandaar dat wij daar nu op inspelen. De kaart varieert van eenvoudige vis & chips (19,50 euro) en mosselen tot uitgebreide fruits de mer (va 39 euro),’ zegt Rianne Sleeuw tegen Misset Horeca.

De Viszaeck zit om de hoek van De Pastinaeck en De Bijzaeck aan de Krommestraat 52. ‘Op loopafstand voor ons,’ lacht Sleeuw. ‘We gaan vanavond voor het eerst draaien. Binnen hebben we 32 stoelen, buiten 40. Ben ontzettend zenuwachtig, maar het komt goed. Zeker met zo’n chef in de keuken.’ De keuken is ingericht door Vos Horeca uit Maarsbergen.

Elke dinsdag en woensdag werkt De Viszaeck met een speciaal aanbod: Op dinsdag: Mosselen, friet en Vedette Extra White voor 20 euro, op de woensdag is het menu halve kreeft, friet en Gin & Tonic voor 25 euro.

Reageer op dit artikel