nieuws

Hennie van der Most: 2 miljoen euro verloren in 2014

Restaurant

Horeca-ondernemer Hennie van der Most, nummer 40 in de Horeca Top 100 van grootste merken en bedrijven, heeft in 2014 twee miljoen euro aan omzet verloren.

Hennie van der Most: 2 miljoen euro verloren in 2014

Het jaar 2014 bestempelt Van der Most als ‘slechtste jaar ooit’ in NRC Handelsblad van zaterdag 14 februari. ‘Ik heb eerder tegenslagen gehad maar niet op deze schaal.’ In de krant geeft hij verder aan twee miljoen euro aan omzet te hebben verloren afgelopen jaar. Verdiende hij in 2004, 2005 nog een miljoen euro, in 2012 stond het bedrijf van Van der Most vier miljoen euro in de min. ‘Door grote afschrijvingen’, aldus de ondernemer in NRC.

Schattingen

De man die bekend werd van horecaconcepten als Preston Palace, attractiepark Kernwasser Wunderland in Kalkar en Oranjespeelstad, zag de omzet van zijn concern van 125 miljoen in 2007 dalen tot bijna 44 miljoen euro in 2012. Deze cijfers zijn schattingen omdat het bedrijf van Van der Most uit vijftien verschillende ondernemingen bestaat. Daarbij zitten ook niet-horecabedrijven. Van der Most begon ooit zijn carrière als oud-ijzerhandelaar en is actief in de staalbouw. In de top 100 van grootste merken en bedrijven in de horeca stond het bedrijf van Van der Most op nummer 40.

Ikea

In 2014 kende Van der Most een aantal tegenvallers. Zoals het feit dat gasten die niet meer naar Speelstad Oranje kwamen. ‘Bij de speelstad ben je voor de hele familie 100 euro kwijt. Nu ga je naar de Ikea. Daar ontbijt je voor 1 euro, de kinderen dump je in de ballenbak en je loopt met 100 euro aan spullen de deur uit.’

Volksvermaak

Tevens kondigde Van der Most vorig jaar aan het luxe restaurant de Koperen Hoogte te sluiten. ‘Ik had nooit in het hogere segment moeten gaan zitten. Daar heb ik geen affiniteit mee. Ik ben een man van het volksvermaak.’

Speelstad Rotterdam

Voor 2015 stond de opening van Speelstad Rotterdam op stapel. In dit binnenpretpark steekt hij 15 miljoen euro. Door een inbraak en brand is de bouw vertraagd en gaat deze speelstad in 2017 open.

Reageer op dit artikel